Lynn Van Royen kaapt hoofdrol weg in Vlaamse versie ‘De luizenmoeder’


Algemeen / donderdag, juni 21st, 2018

Lynn Van Royen (28), bekend van haar rol in de Eén-reeks Beau séjour, gaat de hoofdrol spelen in De luizenmoeder. De nieuwe comedyreeks van VTM is gebaseerd op de gelijknamige succesreeks uit Nederland.

De reeks speelt zich af op een basisschool en is een satire op de manier waarop ouders en leraars met elkaar omgaan. Met zijn zwarte humor is de reeks in enkele weken tijd uitgegroeid tot een enorm succes in Nederland. Zo haalde de aflevering van vorige week liefst 4.745.000 kijkers.

Lecter Media, het productiehuis van ex-VTM-programmadirecteur Jan Segers dat onder meer Project Axel en Groeten uit maakt, kocht in februari de remakerechten voor Vlaanderen. “We zijn gecharmeerd door de heel herkenbare, eigentijdse en vernieuwende humor van De luizenmoeder”, zeggen programmadirecteurs Davy Parmentier en Ricus Jansegers. “De serie houdt iedereen een spiegel voor.”

Van Royen werd eerder deze week nog bekroond als Beste Actrice op het tv-festival in Monte-Carlo. Andere belangrijke rollen gaan naar Els Dottermans, die in de Vlaamse versie juffrouw Ank zal spelen, en Tom Audenaert als de schooldirecteur. De opnames voor De luizenmoeder beginnen deze zomer. De uitzenddatum zal binnenkort worden bekendgemaakt. De Nederlandse versie is te bekijken op NPO3.

bron: demorgen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *